Φράγμα έσπασε το βράδυ της Παρασκευής (5/4) στην πόλη Ορσκ της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ads

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της περιοχής. Σημειώνεται ότι η ορεινή περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, στην οποία βρίσκεται το Ορσκ, πλήττεται από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανάφερει ότι 4.000 σπίτια της περιοχής, η οποία έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 230.000, ενδέχεται να πλημμυρίσουν στα οποία κατοικούν περίπου 10.000 άτομα.

Οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι εργάζονται για την εκκένωση των κατοίκων και τη στερέωση του φράγματος στο Ορσκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 1.800 χλμ (1.115 μίλια) ανατολικά της Μόσχας, στα σύνορα με το Καζακστάν. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τοπικές αρχές είχαν δημιουργήσει έξι σημεία εκκένωσης των κατοίκων.

Ads

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή του Όρενμπουργκ, ανακοίνωσε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης και το προσωπικό του υπουργείου βοήθησε 3.500 ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.