Μία γυναίκα τραυματίας και ακόμη μία με κρίση πανικού είναι το αποτέλεσμα μιας τρομακτικής εσωτερικής πτήσης της «Αεροφλότ», την Κυριακή.

Ads

Η πτήση έκανε το δρομολόγιο Πετροπαβλόφσκ – Καμτσάτκα – Μόσχα, όταν το αεροσκάφος βρέθηκε σε μια ζώνη έντονων αναταράξεων.

Μία από τις επιβάτιδες δεν ήταν δεμένη με ζώνη ασφαλείας στο κάθισμα, αλλά στεκόταν στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ ακόμη μία γυναίκα έπαθε κρίση πανικού.

«Ήταν τρομακτικό. Ξεκίνησε απροσδόκητα, ένιωσα σαν να πέφτουμε, αν και ο πιλότος προειδοποίησε για ισχυρές αναταράξεις. Η γυναίκα που τραυματίστηκε βρισκόταν εκείνη την ώρα στην τουαλέτα και αργότερα προσπάθησε να φτάσει στη θέση της. Και όταν το αεροπλάνο έπεσε, τραυματίστηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ads

 

https://youtube.com/shorts/QRkJF30_w3U?feature=shared

 

Στο αεροπλάνο έτυχε να βρίσκεται και ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της Καμτσάτκα, γιατρός ο ίδιος, Αλεξάντρ Γκασκόφ, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει την τραυματία.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρξε πραγματική απειλή για την πτήση και ότι αυτού του είδους οι αναταράξεις είναι αδύνατο να προβλεφθούν λόγω των ιδιαιτεροτήτων του φυσικού φαινομένου.