Ένας διαφορετικός δρόμος απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Ρωσία, με τους οδηγούς και τους χρήστες του διαδικτύου να τον έχουν βαφτίσει ήδη: Ο δρόμος στο πουθενά. Άλλωστε δεν κουράστηκαν και πολύ: Η ονομασία κυριολεκτεί.

Ads

Ο ομοσπονδιακός δρόμος Α360 με την ονομασία «Λένα» – προς τιμή του ομώνυμου γιγαντιαίου ποταμού της Σιβηρίας – είναι η μοναδική εθνική που ενώνει το Γιακούτσκ με την εθνική Τσιτά – Χαμπάροφσκ.

‘Η, τουλάχιστον, αυτό υποτίθεται ότι κάνει. Διότι, όπως μαρτυρούν και τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι έκπληκτοι οδηγοί, όταν φτάνει ο δρόμος στην περιοχή του Αμούρ… σταματάει ξαφνικά σε πυκνό δάσος.

Το χειρότερο, μάλιστα, είναι, ότι πριν, δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση ή προειδοποίηση ότι ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά.

Ads

«Δείτε τι φοβερός δρόμος. Υπέροχος. Πηγαίνεις άνετα με 130 χλμ/ώρα και ξαφνικά ο δρόμος τελειώνει. Και μπροστά σας, κυρίες και κύριοι, υπάρχει μόνο δάσος» λέει ο οδηγός στο βίντεο με φανερή ειρωνεία.

Η υπόθεση όμως δεν έχει μόνο πλάκα. Σε έναν τέτοιο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, το να μην υπάρχει προειδοποίηση ότι μπροστά υπάρχει μόνο πυκνό δάσος, μπορεί, υπό όχι πολύπλοκες προϋποθέσεις, να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο. 

Πολύ περισσότερο, που ακριβώς στο τέλος του δρόμου, υπάρχει, παρολ’ αυτά, πινακίδα με τις αποστάσεις των κοντινότερων πόλεων, λες και ο δρόμος… συνεχίζεται.

Η τροχαία και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες υποσχέθηκαν να λυθεί το πρόβλημα με την σήμανση. Το αν όμως θα ολοκληρωθεί ο δρόμος είναι μάλλον μια άλλη ιστορία…