Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση δύο διπλωματών από την Αυστρία, διαμηνύει η Μόσχα, στον απόηχο των «προειδοποιήσεων» σε διπλωμάτες της, από την Βιέννη.

Ads

«Η Ρωσία θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στην αβάσιμη απόφαση της Βιέννης», ανέφεραν πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στο πρακτορείο, RIA Novosti.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η εφημερίδα Die Presse έγραψε ότι το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε δύο Ρώσους διπλωμάτες για απέλαση από τη χώρα λόγω «ασυνέπειας με την ιδιότητά τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι την επόμενη Τρίτη, 19 Μαρτίου.

Ads

Όπως σημείωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, στα τέλη του περασμένου έτους, η πολιτική της Αυστρίας έναντι της Μόσχας έχει αισθητά επιδεινωθεί.

Έτσι, οι τοπικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν δυσκολίες καθυστερώντας τις θεωρήσεις εισόδου για τους Ρώσους που ταξιδεύουν για να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις διαφόρων οργάνων του ΟΗΕ, εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης στην Αυστρία, Dmytro Lyubynskyy, δήλωσε ότι η Αυστρία έχει χάσει ειδικά βάρος στα μάτια της Μόσχας και έχει «θάψει» την εικόνα του αμερόληπτου διαμεσολαβητή στις διεθνείς συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα παίρνει πλέον συνειδητά και άνευ όρων μια στάση μη φιλική προς τη Ρωσία.