Ένας άνδρας ηλικίας 36 ετών εισέβαλε σήμερα σε παιδικό σταθμό της ρωσικής πόλης Ναριάν – Μάρ και σκότωσε με μαχαίρι ένα εξάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης και ενδεχομένως υπό την επήρεια ναρκωτικών συνελήφθη. 

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο άνδρας που ονομάζεται Ντένις Πόζντεβ, δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές. Μπήκε στο κτίριο χωρίς να τον εμποδίσει κανείς – παρότι υπήρχε ιδιωτική φύλαξη – και μαχαίρωσε το παιδάκι την ώρα που κοιμόταν. 

Πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο δράστης έδινε αντιφατικές εξηγήσεις για την πράξη του. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας φώναζε «ο σατανάς με διέταξε να το κάνω», ενώ μετά δήλωνε ότι «άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του» και αυτές τον ανάγκασαν να διαπράξει το φρικτό έγκλημα. Επίσης ότι μπήκε στον παιδικό σταθμό «κατά λάθος» επειδή «είχε ψευδαισθήσεις» και νόμιζε ότι το 6χρονο αγοράκι «ήταν κάποιο τέρας». 

image

Η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη για τη δολοφονία του μικρού Κίριλ Σαβένκοφ και για αμέλεια, ενώ ο δράστης θα εξετασθεί από ψυχιάτρους. Την διερεύνηση της υπόθεσης η οποία έχει συγκλονίσει την ρωσική κοινή γνώμη έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν.

Ads

image

Η εισαγγελία της περιοχής ανακοίνωσε ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια στην οικογένεια του εξάχρονου αγοριού, ενώ στους γονείς των υπόλοιπων παιδιών του παιδικούς σταθμούς ψυχολόγοι παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη.