Σκηνές πανικού καταγράφηκαν το πρωί της Δευτέρας σε στρατολογικό κέντρο στη Ρωσία, όταν ένας 25χρονος άνοιξε πυρ μέσα στο κτήριο, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να καταλήξει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ads

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης στην πόλη Ουστ-Ιλίμσκ της περιφέρειας Ιρκούτσκ, ο ένοπλος νεαρός, ο Ρουσλάν Ζίνιν, τέθηκε υπό κράτηση.

Ήδη, το βίντεο από το αιματηρό επεισόδιο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον 25χρονο να φαίνεται σε αυτό να λέει σε αστυνομικούς το όνομά του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται να πυροβολεί τουλάχιστον μία φορά μέσα στο στρατολογικό κέντρο. Το Reuters μεταδίδει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τα βίντεο.

Aυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ιρκούτσκ Ιγκόρ Κόμπζεφ έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, «ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντρ Ελισέγεφ», βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».

Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή διευκρίνισε πως ο ύποπτος είναι ένας κάτοικος της Ουστ-Ιλίμσκ ηλικίας 25 ετών.

«Ντρέπομαι που συνέβη κάτι τέτοιο σε μια στιγμή που οφείλουμε αντίθετα να είμαστε ενωμένοι και να μην πολεμάμε ο ένας με τον άλλο, αλλά εναντίον των πραγματικών απειλών», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Κέντρα στρατολογίας έχουν δεχθεί επιθέσεις αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση την περασμένη Τετάρτη.