Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, είχε ένα παράσιτο στο κεφάλι του πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά έχει αναρρώσει πλήρως, δήλωσε το γραφείο της προεκλογικής του εκστρατείας, μετά την αναφορά των New York Times στην περιπέτεια υγείας του την Τετάρτη, αλλά και στο θέμα του  ακριβού διαζυγίου του εκείνη την εποχή.

Ads

Ο Κένεντι «ταξίδεψε εκτενώς στην Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ασία στο πλαίσιο της εργασίας του ως υπέρμαχος του περιβάλλοντος, και σε μία από αυτές τις τοποθεσίες προσβλήθηκε από ένα παράσιτο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του, Στέφανι Σπίαρ.

«Το θέμα επιλύθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια και ο ίδιος βρίσκεται σε εξαιρετική σωματική και ψυχική υγεία», είπε.

Επικαλούμενοι μια κατάθεση 12 ετών, οι NYT ανέφεραν ότι ο Κένεντι δήλωσε πως ένας γιατρός του είχε πει ότι μια ανωμαλία που απεικονίστηκε σε σάρωση του εγκεφάλου του «προκλήθηκε από ένα σκουλήκι που μπήκε στον εγκέφαλό μου, έφαγε ένα μέρος του και στη συνέχεια πέθανε».

Ads

Η κατάθεση του 2012 έγινε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης διαζυγίου από τη δεύτερη σύζυγό του, Μαίρη Ρίτσαρντσον Κένεντι, ανέφεραν οι NYT, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι η εισοδηματική του δύναμη είχε μειωθεί δραματικά από την αντιλιπτική του κατάρρευση.

Η Μαίρη Ρίτσαρντσον Κένεντι αυτοκτόνησε το 2012, καθώς εκείνη και ο Κένεντι έδιναν μάχη για την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους.

Ο Κένεντι, ο οποίος διεκδικεί τον Νοέμβριο τον Λευκό Οίκο από τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 8% των ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο, έδειξε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Μάρτιο.