Την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) επιρρίπτει η Άγκυρα για τη χθεσινή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, αλλά και τη σημερινή στην νοτιοανατολική Τουρκία που άφησε πίσω της τουλάχιστον 3 νεκρούς.

Ads

«Όλες οι πρώτες ενδείξεις κατατείνουν στο ότι την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην Κωνσταντινούπολη διέπραξε το PKK», ανάφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ο Ιμπραήμ Καλίν.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα, οι Αρχές γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης της χθεσινήγς επίθεσης, ο οποίος πάρκαρε το παγιδευμένο αυτοκίνητο και το ενεργοποίησε με τηλεχειριστήριο, την ώρα που περνούσε όχημα με αστυνομικούς.

Ήδη τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την ενοικίαση του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, αλλά το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.

Ads

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίθεση με στόχο την αστυνομία στη Νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα. Και για αυτή την επίθεση η Άγκυρα κατηγορεί το PKK.