Δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη το Ισραήλ για το αιματηρό ρεσάλτο των στρατιωτών του στο «Στόλο της Ελευθερίας», που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μία επίθεση κατά την οποία δολοφονήθηκαν εννέα Τούρκοι ακτιβιστές.

Ads

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι οι στρατιώτες του έπρεπε να υπερασπιστούν τους εαυτούς του για να αποφύγουν το λιντσάρισμα από το πλήθος» ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι του Ισραήλ.

«Λυπούμαστε για την απώλεια ανθρώπινων ζωών», δήλωσε κυνικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ δεν έχει συζητήσει για αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων». Παρ’ όλα αυτά, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας.

«Δεν υπάρχουν συμφωνίες ανάμεσα σε εμάς και στην Τουρκία, αλλά είναι καλό να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την επιδείνωση στις σχέσεις από την 31η Μαίου όπου ισραηλινοί κομάντος σκότωσαν εννιά τούρκους ακτιβιστές», σημείωσε ο Νετανιάχου.

Ads

Σχετικά με την επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για να ερευνήσει την δολοφονική επίθεση κατά του «Στόλου της Ελευθερίας» ο ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η επιτροπή αυτή ανταποκρίνεται στα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, διότι διαθέτει δύο ξένους αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες».

«Αυτή η επιτροπή έχει ζητήσει να έχει ευρείες αρμοδιότητες και συμφωνήσαμε σε αυτό το αίτημα, διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε» πρόσθεσε ο Νετανιάχου.