Διαδήλωση υποστήριξης προς τους εξεγερμένους Αιγύπτιους πολίτες κατέστειλε χθες το βράδυ η παλαιστινιακή αστυνομία στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW). Αντίθετα, χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ίδια πόλη συγκέντρωση υποστήριξης προς τον Χ. Μουμπάρακ.

Ads

Δυο άτομα συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία καταδίωξε με κλομπ τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για νέα διαδήλωση, το Σάββατο , στις 12:00, στη Ραμάλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Η HRW αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έγιναν συλλήψεις σήμερα και ότι οι αστυνομικοί γρονθοκόπησαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ένα συνεργάτη της οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την HRW, “οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να διακόψουν την παροχή βοήθειας προς τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας μέχρις ότου οι τελευταίες λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους καταχρήσεις και μέχρι να επιτραπεί στους Πααλαιστινίους να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και να εκφράζονται ελεύθερα”.

Ads