Έφεση κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για δίμηνη παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή, κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή οι συνήγοροί της.

Ads

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο λόγος που οι συνήγοροι αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά αυτή τη φορά, είναι διότι εάν δεν αποφάσιζαν να εφεσιβάλουν την απόφαση, θα έπρεπε να περιμένουν δύο μήνες και όχι έναν μέχρι την επόμενη φορά που η πελάτισσά τους θα βρισκόταν ξανά ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.

Σύμφωνα με την Le Soir, η πλευρά της Εύας Καϊλή επιθυμεί να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου.

Σήμερα το πρωί την επισκέφθηκε και πάλι στη φυλακή του Χάρεν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ και ο Σβεν Μαρί τονίζει συνεχώς ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για μία μητέρα και όχι μόνο για μια πολιτικό. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε η Εύα Καϊλή και συνεχίζω να πιστεύω ότι η πελάτισσά μου είναι το τρόπαιο» λέει ο Βέλγος, νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Soir.

Ads

Τόσο ο Σβεν Μαρί όσο και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος βάλλουν κατά του Αντόνιο Παντσέρι. Ο πρώτος μάλιστα δήλωσε: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

Ο κ. Δημητρακόπουλος από την πλευρά του εξήγησε στους Έλληνες ανταποκριτές το απόγευμα της Παρασκευής ότι ο Παντσέρι, χωρίς στοιχεία, είπε ότι το 2019 άκουσε ότι αποφασίστηκε στο Κατάρ η προεκλογική οικονομική ενίσχυση για το Ευρωκοινοβούλιο τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η κα Καϊλή και αυτό θεωρήθηκε αρκετό για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Έφεση άσκησε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, επίσης για την υπόθεση Qatargate.