Μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Πορτογαλία. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού από την Τετάρτη και περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες με περίπου 15 εναέρια μέσα επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο εστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Ads

Στην περιοχή Μοντσίκε, κοντά στον τουριστικό προορισμό Αλγκάρβε, στο νότιο τμήμα της χώρας τουλάχιστον 400 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ένα χωριό. 

Στο μέτωπο της φωτιάς, που κατακαίει χαμηλή βλάστηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες με τη βοήθεια 121 πυροσβεστικών οχημάτων και 9 εναέριων μέσων. 

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο πανικού», ωστόσο, η ζωή τους δεν απειλήθηκε, όπως έγινε γνωστό από το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων διάσωσης του Φάρο.

Ads

image

Οι φλόγες εξαπλώνονται σε δύο μέτωπα σε μια ζώνη δύσκολα προσβάσιμη, ενώ πυροδοτούνται από τον άνεμο. Πάντως οι αρχές επισημαίνουν ότι η επιχείρηση κατάσβεσης «εξελίσσεται ευνοϊκά».