Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα σε ουρανοξύστη της Σαγκάης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές της πόλης. Σύμφωνα με το πρακτορείο “Νέα Κίνα”, περίπου 70 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα, προχωρώντας στη σύλληψη 4 ατόμων ως υπόπτων.

Ads

Το κτήριο των 28 ορόφων, που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1990 και βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Τζινγκάν, τυλίχτηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας. Μάρτυρες είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια σκαλωσιά που είχε τοποθετηθεί στον ουρανοξύστη προκειμένου να γίνουν εργασίες ανακαίνισης. Η εφημερίδα Global Times αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να οφείλεται σε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.

Ένας υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει τη συντήρηση του κτηρίου εξήγησε ότι στα έργα χρησιμοποιούνταν μεγάλες ποσότητες πολυουρεθάνης, ουσίας ιδιαίτερα εύφλεκτης. Ένας εργάτης, τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα China Daily, είπε ότι τα έργα αφορούσαν τη βελτίωση της μόνωσης του κτηρίου προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Μενγκ Τζιανζού, τόνισε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.