Για επεκτατική και επιθετική πολιτική κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τη συνέντευξή Μητσοτάκη στο CNNi

Ads

Με αναρτήσεις του στο twitter, ο Τσελίκ ισχυρίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο εκπρόσωπος του AKP αναφέρθηκε και στο Καστελλόριζο, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δύο χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ανατολική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας κατά πέντε φορές, καταδεικνύει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς σκοπούς και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει.

Ads

Ο Ομέρ Τσελίκ να προσθέτει τέλος, πως «η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών».