Συνεχίζονται οι παρενέργειες της χρεοκοπίας τoυ βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, καθώς σήμερα πτώχευση κήρυξε και η θυγατρική της στη Γερμανία, Thomas Cook GmbH.

Ads

Η εταιρεία υπέβαλε το πρωί στο δικαστήριο τη σχετική αίτηση μετά την κατάρρευση της μητρικής. <Ασφαλώς και θέλαμε να είχαμε αποφύγει την εξέλιξη αυτή, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια βραχυπρόθεσμη λύση μέσω των διαπραγματεύσεων» αναφέρει η Στέφανι Μπερκ, διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook GmbH. Στον αέρα βρίσκονται περίπου 140.000 Γερμανοί τουρίστες και για την ώρα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις περιπτώσεις αυτές, αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters,, και η  θυγατρική «Neckermann Polska», στην Πολωνία χρεοκόπησε κι αναμένονται οι ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με μια άλλη θυγατρική της Thomas Cook, την εταιρεία Condor, επιχειρείται διάσωση από γερμανική κυβέρνηση, η οποία ενέκρινε το αίτημά της για έκτακτο δάνειο 380 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως..

Ads

Το δάνειο αυτό θα έχει διάρκεια έξι μηνών, σύμφωνα με την Condor, που απασχολεί γύρω στους 5.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας περίπου 240.000 τουρίστες βασίζονται στην Condor για την επιστροφή τους στη Γερμανία από τις διακοπές τους.