Με διόλου κολακευτικά λόγια φέρεται να αναφέρθηκε ο Νικολά Σαρκοζί στο πρόσωπο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου της G20 στις Κάννες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arret Sur Image, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «ψεύτη».

Ads

 
«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης» φέρεται να είπε, για να λάβει την απάντηση του Αμερικανού προέδρου: «Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση».
 
Η ιστοσελίδα, που δεν διευκρινίζει εάν υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, υποστηρίζει ότι ο διάλογος έγινε σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, αλλά έφθασε τυχαία στα αυτιά των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι διοργανωτές έδωσαν από νωρίς τις συσκευές για την παρακολούθηση της ταυτόχρονης μετάφρασης για την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαρκοζί και Ομπάμα και ορισμένοι δημοσιογράφοι τοποθέτησαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα ακουστικά στα αυτιά τους.
 
Πολλοί δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο της ιδιωτικής συνομιλίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να επέκρινε τον Νικολά Σαρκοζί για το γεγονός ότι δεν τον ενημέρωσε για την πρόθεση της Γαλλίας να ψηφίσει «ναι» στην ένταξη των Παλαιστινίων στην UNESCO.