Απειλητική απάντηση έστειλε στον ηγέτη της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ ο επικεφαλής της ουκρανικής ναζιστικής οργάνωσης «Τάγμα Αζόφ», Αντρέι Μπιλιέτσκι, προειδοποιώντας τον ότι κινδυνεύει η ζωή του εφόσον ισχύει η είδηση ότι βρίσκεται στην Ουκρανία.

Ads

Είχε προηγηθεί ανάρτηση ενός βίντεο του Καντίροφ στο Telegram με τον ίδιο να φορά στρατιωτική στολή και να μελετά σχέδια γύρω από ένα τραπέζι με στρατιώτες. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μήνυμά του ο Καντίροφ είπε ότι το βίντεο τραβήχτηκε στο Γκοστομέλ, ένα αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο,.

«Τις προάλλες βρισκόμασταν περίπου 20 χιλιόμετρα από εσάς τους Ναζί του Κιέβου και τώρα είμαστε ακόμα πιο κοντά», φέρεται να έγραψε ο Καντίροφ καθώς κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν «αλλιώς θα τελειώσετε».

«Για άλλη μια φορά, προτρέπω όσους βρίσκονται στη Μαριούπολη να παραδοθούν επειγόντως, διαφορετικά θα είναι πολύ αργά το βράδυ. Θα σας παρέχουμε ασφάλεια. Υπάρχουν 5.000 από τους καλύτερους Τσετσένους μαχητές μας γύρω και μέσα στη Μαριούπολη. Κάνε τουλάχιστον μια φορά το αντρίκιο βήμα για χάρη των πολιτών και της πόλης. Για άλλη μια φορά λέω: το βράδυ θα είναι αργά!» αναφέρει σε ένα άλλο βίντεο το Τσετσένος επικεφαλής.

Ads

Απάντηση Μπιλιέτσκι

Μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο Αντρέι Μπιλιέτσκι, απάντησε πως εάν ο Καντίροφ βρίσκεται στην περιοχή του Κιέβου «θα είναι δυνατό να τον πυροβολήσουν και να σκοτώσουν».

Όπως έγραψε στο τουίτερ, αναφερόμενος στο παρατσούκλι του Καντίροφ που μιμείται τον τίτλο των ηγετών της ιταλικής μαφίας,  «Αυτό θα είναι ένα αξέχαστο καλωσόρισμα για εσένα, Δον».