Κόμμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες πρόκειται να ιδρυθεί στην Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα ο συνιδρυτής του, Λάμλουμ αλ Αρντζ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αλ Αχράμ.

Ads

 
«Το κόμμα αυτό θα βοηθήσει την από καιρό παραμελημένη αυτή κατηγορία ανθρώπων να διεκδικήσει τα δικαιώματά της», τόνισε ο αλ Αρντζ, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
 
Επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες της Αιγύπτου δεν υπάρχουν, ωστόσο ο αλ Αρντζ τους υπολογίζει σε περισσότερους από 12 εκατομμύρια στα 80 εκατομμύρια του αιγυπτιακού πληθυσμού.
 
«Στο κόμμα αυτό συμμετέχουν αρκετές διακεκριμένες προσωπικότητες της Αιγύπτου και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες», πρόσθεσε ο αλ Αρντζ, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης στην επαρχία Καφρ Αλ Σέιχ στο Δέλτα του Νείλου.
 
Βάσει της αιγυπτιακής νομοθεσίας, το 5% των θέσεων εργασίας σε κυβερνητικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς προορίζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ωστόσο σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτό σε μεγάλο βαθμό δεν τηρείται.