Φυλάκιση τριών ετών, με δύο χρόνια αναστολή, για φοροδιαφυγή επιβλήθηκε στην Αρλέτ Ρίτσι, την κληρονόμο του γνωστού οίκου μόδας και αρωμάτων Νίνα Ρίτσι. Επίσης η 73χρονη Αρλέτ Ρίτσι θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου.

Ads

Επιπλέον το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση ακίνητης περιουσίας σε Παρίσι και Κορσική, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 4 εκ. ευρώ. Τα εν λόγω ακίνητα τα είχε παραχωρήσει σε εταιρείες ακινήτων με σκοπό «να οργανώσει δόλια χρεοκοπία», όπως ανέφερε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η Αρλέτ Ρίτσι για περισσότερο από 20 χρόνια έκρυβε ποσά που περιέχονταν στους λογαριασμούς που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Η φοροδιαφυγή της Αρλέτ Ρίτσι εντοπίστηκε από τις γαλλικές φορολογικές αρχές μέσω της λίστας  Φαλσιανί με τους τραπεζικούς λογαριασμούς μεγάλων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη διάσημου προσώπου στο πλαίσιο του σκανδάλου Swissleaks.

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε και ο λογιστής της με την κατηγορία της «συνέργειας σε οργάνωση δόλιας χρεοκοπίας». Στην κόρη της Αρλέτ Ρίτσι επιβλήθηκε οκτάμηνη φυλάκιση επίσης για φοροδιαδυγή.

Ads