Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, επικαλούμενος εθνικά συμφέροντα δήλωσε πως «η Γεωργία δεν θα συμμετάσχει σε οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την επίθεση της Μόσχας κατά της Ουκρανίας».

Ads

Στην συνέχεια ανέφερε για την απόφαση αυτή ότι «κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, μεταξύ άλλων θεμάτων, καταφέραμε να αποκλιμακώσουμε τις τεταμένες σχέσεις μας με τη Ρωσία, κάτι που ήταν σύμφωνο με τα εθνικά συμφέροντα της Γεωργίας και δεν θα πάρω καμία απόφαση εναντίον τους».

Ωστόσο, η Γεωργία καταδίκασε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον Πρωθυπουργό της να τονίζει πως «η στρατιωτική επίθεση σε κυρίαρχη χώρα είναι απαράδεκτη. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει όλα τα δυνατά μέτρα για να σταματήσει την κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς τάξης από τη Ρωσία και να αποφύγει περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση».

Τέλος, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα της Γεωργίας δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το τοπικό υποκατάστημα της ρωσικής κρατικής τράπεζας VTB μετά την επιβολή κυρώσεων από την Δύση. Η εθνική τράπεζα δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι η VTB θα παραμείνει «φερέγγυα» και είπε ότι τα συμφέροντα των καταθετών «προστατεύονται πλήρως».

Ads