Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις σχέσεις κυβέρνησης και στρατού, ύστερα από την «υπόθεση συνωμοσίας» κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας φρουρός ασφαλείας στο σπίτι του στην Αγκυρα είδε επανειλημμένα ένα αυτοκίνητο με δυο αξιωματικούς να κινείται κοντά στο σπίτι.

Ads

Παράλληλα, εισαγγελείς πραγματοποιούν έρευνες σε γραφεία του στρατού, ενώ έχουν προηγηθεί οι συλλήψείς οχτώ στρατιωτών, στο πλαίσιο της έρευνας.

«Ενας ολόκληρος θεσμός δεν πρέπει να κατηγορηθεί για τα λάθη ανθρώπων. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βλάψει την ειρήνη στη χώρα με φήμες και ισχυρισμούς», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάνμιλώντας, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να ευνοηθεί από τον κλονισμό των σχέσεων μεταξύ των θεσμών.

Εκπρόσωποι του στρατού υποστηρίζουν ότι οι δύο αξιωματικοί που βρέθηκαν κοντά στην κατοικία του Αρίντς πραγματοποιούσαν ελέγχους ασφαλείας σε σχέση με αξιωματικό του στρατού που ζει στην ίδια γειτονιά και ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διαρροή πληροφοριών.

Ads

Σημειώνεται, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το Στρατό.