Στην αναστολή όλων των διεθνών πτήσεών της προχώρησε η Jet Airways, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατάρρευσης λόγω του δυσθεώρητου χρέους του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ads

Η ινδική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών μετά την ακύρωση των πτήσεων.

Σύμφωνα με το ινδικό νομικό πλαίσιο. οι αεροπορικές εταιρείες στη χώρα πρέπει να διατηρήσουν στόλο τουλάχιστον 20 αεροσκαφών για να έχουν το δικαίωμα διεθνών πτήσεων. Την Πέμπτη, η αεροπορική εταιρεία καθήλωσε πάνω από 10 αεροπλάνα της εξαιτίας απλήρωτων αμοιβών σε εταιρείες μίσθωσης και τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η διαθέτει πλέον μόλις 14 αεροπλάνα στις διεθνείς πτήσεις. Συνολικά διαθέτει πάνω από 100 αεροσκάφη και πραγματοποιεί πάνω από 600 εσωτερικά και 380 διεθνή δρομολόγια.

Το γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε τις πτήσεις της μεταξύ Λονδίνου και Ινδίας για τις 12 Απριλίου, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για άλλους προορισμούς. Ωστόσο, γίνονται γνωστές αναφορές για ακυρώσεις όλων των διεθνών πτήσεων στην Ευρώπη και την Ασία.

Ads

Η Jet Airways οφείλει χρήματα σε εργαζόμενους και προμηθευτές.