Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση και αλλαγή των κανόνων στο χρηματο-επενδυτικό σύστημα της χώρας, με 237 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σχετική μεταρρύθμιση από τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ.

Ads

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι χάρη στο νέο νόμο οι ΗΠΑ «δεν θα ξαναζήσουν κρίση, όμοια με αυτήν των ετών 2007-2009(…)εξ αιτίας της ανευθυνότητας κάποιων λίγων». Ο πολυπόθητος βέβαια νόμος απομένει πλέον να εγκριθεί από τη Γερουσία. Σημειώνεται ότι το νομοθέτημα έχει έκταση περίπου δύο χιλιάδων σελίδων.

«Τέλειωσε το πάρτι στη Wall Street», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι για τον ιστορικό αυτό νόμο.

Μεταξύ άλλων, στο νομοθέτημα προβλέπεται η σύσταση μίας «Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή» η οποία θα λειτουργεί εντός της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) ενώ απαγορεύεται εφεξής να διασωθούν στις ΗΠΑ μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι, με τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ads