Εγγύηση ύψους 8 εκατ. δολαρίων όρισε το δικαστήριο στον 52χρονο πρώην οδηγό σχολικού λεωφορείου Άριελ Κάστρο, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για την απαγωγή και τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό τριών γυναικών, τις οποίες κρατούσε σιδηροδέσμιες στην οικία του επί δεκαετία.

Ads

Ο 52χρονος από το Κλίβελαντ του Οχάιο δεν δήλωσε ενοχή ή αθωότητα και παρέμεινε με το κεφάλι σκυμμένο, ενόσω ο δικαστής ανακοίνωνε τη θέσπιση εγγύησης δύο εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε κατηγορία κατά του Α. Κάστρο, εξασφαλίζοντας πρακτικά ότι ο τελευταίος θα παραμείνει προφυλακισμένος, αφού το σύνολο της εγγύησης φθάνει τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια.


 
Υπενθυμίζεται ότι οι γυναίκες είχαν απαχθεί σε διαφορετικούς χρόνους, με μία εξ αυτών να καταφέρνει να δραπετεύσει τη Δευτέρα και να σημαίνει «συναγερμό» στις αρχές.
 
Πρόκειται για τις Αμάντα Μπέρι, 27, Τζίνα Ντιτζίζους, 23 και Μισέλ Νάιτ, 32 ετών.
Η αστυνομία έχει ήδη συλλέξει άνω των 200 πειστηρίων από την οικία του Α. Κάστρο, ενώ οι καταθέσεις των τριών γυναικών θεωρούνται αρκετές για την απαγγελία κατηγοριών στον 52χρονο.
 
Ο άνδρας δέχθηκε επίσης να υποβληθεί σε εξέταση γενετικού υλικού, ώστε να εξακριβωθεί αν είναι ο φυσικός πατέρας της 6χρονης Τζοσελίν, κόρης της 27χρονης Α. Μπέρι, η οποία γεννήθηκε ενόσω η μητέρα της βρισκόταν όμηρος στα χέρια του.