Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Ads

Σύμφωνα με την Daily Mail η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του είναι η 14η του Νοέμβρη.

«Σαν την πεταλούδα που την τραβάει το φως, ο Τραμπ θα είναι υποψήφιος το 2024», είπε ένας από αυτούς τους συμβούλους, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Πιστεύω ότι θέλει να κατέβει στις εκλογές και ανακοινώνοντάς το πριν από τη Γιορτή των Ευχαριστιών θα του δώσει πλεονέκτημα έναντι των (πολιτικών) αντιπάλων του και το καταλαβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

Ads

Μια ανακοίνωση εντός των επόμενων εβδομάδων θα έκοβε τα φτερά των πιθανών αντιπάλων του για το χρίσμα του κόμματος, ανέφεραν οι σύμβουλοι. Δεν απέκλεισαν πάντως την πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος να καθυστερήσει την ανακοίνωση ή και να αλλάξει γνώμη.

Μια πηγή που έχει γνώση των σχεδίων του Τραμπ είπε ότι σκοπεύει να ανακοινώσει ότι ξεκινά εκστρατεία για την επανεκλογή του μετά τις εκλογές της Τρίτης και επικοινωνεί με στελέχη που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις αλλά και ουδέτεροι παρατηρητές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν οι Ρεπουμπλικάνοι να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ έχουν και μια ευκαιρία να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη νομοθετική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Τραμπ συνεχίζει με σταθερό ρυθμό τις πολιτικές συγκεντρώσεις αφότου αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, δείχνοντας διάθεση για μια δεύτερη θητεία. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο ο Τραμπ αντιμετωπίζει συνεχείς δικαστικές έρευνες, μεταξύ των οποίων και εκείνη του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του από τον Λευκό Οίκο. Οι εισαγγελείς λένε ότι ορισμένα από τα έγγραφα αυτά δεν έχουν ακόμη ανακτηθεί.