Ένα κάθισμα και βαλίτσες είχε εντοπίσει πριν από τρεις μήνες ένας κάτοικος του νησιού Ρεϊνιόν όπου τελικά βρέθηκε το πτερύγιο του αεροσκάφους της πτήσης ΜΗ370 των Malaysia Airlines τα ίχνη της οποίας αναζητούνται εδώ και 16 μήνες.

Ads

Ο Νίκολας Φεριέ, δήλωσε στην βρετανική Telegraph ότι πριν από τρεις μήνες είχε εντοπίσει στην παραλία που βρέθηκε και το πτερύγιο ένα κάθισμα. Όπως τόνισε  «μόνο την περασμένη Τετάρτη συνειδητοποίησα από πού θα μπορούσε να προέρχεται. Πιθανότατα να προερχόταν από αυτή την πτήση».

image

«Την ίδια περίπου περίοδο βρήκα και ορισμένες βαλίτσες γεμάτες πράγματα» πρόσθεσε. Εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη σημασία των ευρημάτων καθώς καθημερινά η θάλασσα ξεβράζει πλήθος αντικειμένων και η δική του δουλειά είναι να μαζεύει από την παραλία τα σκουπίδια και να τα καίει.  «Τα έκαψα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Μαζεύω σκουπίδια και τα καίω».

Ads

image

Ο Φεριέ υποστηρίζει μάλιστα, δεν είχε υποψιαστεί ούτε ότι το πτερύγιο που βρέθηκε μπορεί να προέρχεται από την πτήση ΜΗ370 και γι’ αυτό τις πρώτες ημέρες το χρησιμοποίησε ως «κάθισμα» για να ψαρεύει.

image

Τη μαρτυρία του Φεριέ επιβεβαιώνει άλλη μια γυναίκα από την περιοχή η οποία επίσης τον περασμένο Μάιο είχε εντοπίσει τόσο το πτερύγιο του αεροσκάφους όσο και βαλίτσες κατά τη διάρκεια βόλτας με τον γιο της.

Οι δύο μαρτυρίες αυτές εγείρουν το ερώτημα για το πόσα αντικείμενα μπορεί να έχουν φτάσει στο συγκεκριμένο νησί τους προηγούμενους μήνες χωρίς κανείς να τα αντιληφθεί χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθούν απαντήσεις για ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα μυστήρια στην ιστορία των αεροπορικών ατυχημάτων.