Η Γαλλία θα δεχτεί στο Παρίσι έναν «πρεσβευτή» του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της, Αχμαντ Μοάζ αλ Χατίμπ στα Ηλύσια Πεδία.

Ads

«Θα υπάρξει πρεσβευτής της Συρίας στη Γαλλία που θα διοριστεί από τον Πρόεδρο του Συνασπισμού» είπε στους δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η μελλοντική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα περιλαμβάνει όλες τις συνιστώσες της Συρίας, κυρίως τους «χριστιανούς και τους αλαουίτες».

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε τους Σύρους αντικαθεστωτικούς ως τον «μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού» και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους εταίρους για τον εξοπλισμό τους.

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, υποδέχτηκαν τον Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ κατά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο.

Ads

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τους «τρόπους διασφάλισης της προστασίας των περιοχών που έχουν απελευθερωθεί, για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και το σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης» στη Συρία.