Και μετά διερωτάται κανείς για την πορεία που έχει πάρει η ΕΕ, για το το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και το επίπεδο πολιτικής σκέψης που επικρατεί στη Γηραιά Ήπειρο.

Ads

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, του κόμματος δηλαδή που έχει την πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο και ελέγχει τους περισσότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εντόπισε το πρόβλημα της Ελλάδας. «Έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό».

Τι να σχολιάσει κανείς: το «κομμουνιστής» για τον Αλέξη Τσίπρα ή πως αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας;

«Έχουμε ένα μικρό προβληματάκι, η τεχνική συμφωνία ολοκληρώθηκε αλλά παραμένει ένα ερώτημα ανοιχτό», δήλωσε και πρόσθεσε:

Ads

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της Ελλάδας με την κ. Λαγκάρντ, αλλά σαν πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν μπόρεσα να μην της επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό, αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα εκεί».

Σημειώνεται πως η δήλωση του έγινε μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Και μπορεί να μην «παρέλειψε» να μιλήσει για τον «κομμουνιστή» Έλλην πρωθυπουργό, αλλά από ό,τι φαίνεται ο Γερμανός ευρωβουλευτής παρέλειψε να «επισημάνει» στην επικεφαλής του ΔΝΤ πως η ηγεσία της χώρας του αρνείται την ελάφρυνση χρέους, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, την οποία επιθυμεί το Ταμείο.

Οι δηλώσεις του Βέμπερ όπως αναρτήθηκαν από την ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» και του Σκάι στην Ουάσινγκτον Κατερίνα Σώκου: