Η Volkswagen θα «παγώσει» τις προαγωγές των μάνατζερ τον επόμενο χρόνο και θα χρησιμοποιήσει όσα περισσότερα ανταλλακτικά μπορεί στην επόμενη έκδοση του Golf έτσι ώστε να καλύψει το κόστος του σκανδάλου με το λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων. 

Ads

Σύμφωνα με το γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Manager Magazin, η Volkswagen εκτιμά πως το κόστος του σκανδάλου θα ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος εκ των οποίων ο νέος επικεφαλής Ματίας Μίλερ σχεδιάζει να χρεώσει στην Volkswagen και όχι στις θυγατρικές της Audi και Porsche.

Η Volkswagen δεν σχολίασε το δημοσίευμα αλλά έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επενδυτικά της σχέδια στην μονάδα της και θα επιταχύνει τη διαδικασία περικοπών του κόστους. Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα στα εργοστάσια της για να εξοικονομήσει χρήματα γεγονός που ίσως οδηγήσει στην περικοπή θέσεων εργασίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές της εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνηθεί περικοπές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ads