Το παραλήρημα του Βίλντερς δεν έχει τέλος. Τώρα, τον απασχολούν οι «ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης». Ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς,  γνωστός για τις ρατσιστικές απόψεις του, μοίρασε ψεύτικα σπρέι σε γυναίκες με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να μάθουν να αμύνονται στις επιθέσεις των μουσουλμάνων -όπως είπε.

Ads

Το Κόμμα της Ελευθερίας του Βίλντερς λέπει το τελευταίο διάστημα τη δημοτικότητά του να αυξάνεται, μετά τις ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί για την άφιξη χιλιάδων μεταναστών στην Ευρώπη.

Εκμεταλλευόμενος τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές γυναίκες στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς -υπόθεση η οποία έχει αμφισβητηθεί-  ο Βίλντερς επανέλαβε, σε συγκέντρωση στη δυτική Ολλανδία, την πάγια θέση του απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζει ως «ισλαμική εισβολή».

Αφού επανέλαβε ότι «πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα» μοίρασε στις γυναίκες ψεύτικα δακρυγόνα σπρέι (μια και τα αληθινά απαγορεύονται στη χώρα του). Οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εφοδιαστούν με αυτά, συνέχισε, για να προστατευτούν από τις «ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης».

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΤούρκοι δεν είστε ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη, λέει ο ακροδεξιός Ολλανδός Βίλντερς

Μερικές δεκάδες γυναίκες ωστόσο, διαμαρτυρήθηκαν, φωνάζοντας «Ο Βίλντερς είναι ρατσιστής, όχι φεμινιστής» και 10 από αυτές συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής είχε ζητήσει τον εγκλεισμό των μουσουλμάνων ανδρών μεταναστών σε κέντρα για αιτούντες άσυλο, για να προστατευούν οι Ολλανδέζες.