Τουλάχιστον 11 άνθρωποι βρήκαν σήμερα τον θάνατο και άλλοι 61 τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς κτίριο της αστυνομίας στη Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν.

Ads

«Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κτήριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FIA), το εγκληματολογικό τμήμα, και προσπαθούμε να εντοπίσουμε την αιτία και τον αριθμό των θυμάτων», τόνισε αξιωματικός της αστυνομίας.

Η πακιστανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει απ’ ευθείας εικόνες από ένα πλήθος ανθρώπων που ερευνούν τα χαλάσματα του κτίριο που κατέρρευσε, με σκηνικό έναν στόλο από νοσοκομειακά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Ads

Η αιματηρή επίθεση σημειώνεται μόλις λίγες ώρες αφότου πράκτορες της πακιστανικής ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Αμερικανό εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα, ο οποίος καταζητείται για προδοσία στις ΗΠΑ επειδή απείλησε με βία αν δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της Αλ Κάιντα.

Η είδηση της σύλληψης του Άνταμ Γκαντάν, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Καλιφόρνια και ασπαστεί το Ισλάμ, ήρθε την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο καλεί τους Μουσουλμάνους στις ΗΠΑ να εξαπολύσουν επιθέσεις για να υπονομεύσουν την οικονομία.