Ήταν «θαυμαστής» του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του διαβόητου κανίβαλου ψυχιάτρου από την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών». Αποκεφάλισε μια νεαρή καθηγήτρια στην Πολωνία και στη συνέχεια διέφυγε, πιθανότητα, σε κάποια χώρα της δυτικής Ευρώπης. Σε βάρος του εκδόθηκε πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 

Ads

Πρόκειται για τον 30χρονο άνδρα Καγιετάν Ποζνάνσκι και σύμφωνα με τις αρχές της Βαρσοβίας που δημοσίευσαν λεπτομέρειες για το προφίλ του θεωρείται πολύ επικίνδυνος. 

Τα τηλεοπτικά κανάλια της Πολωνίας έχουν δείξει τις φωτογραφίες του. Ο Ποζνάνσκι είναι ένας άντρας αδύνατος, δουλεύει σαν βιβλιοθηκάριος και δεν έχει ποινικό μητρώο. Δεν είναι γνωστό αν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.

Ο 30χρονος παρέδιδε μαθήματα αρχαίας ποίησης, τα οποία συνόδευε με μακάβριες φωτογραφίες, ενώ ήταν και συλλέκτης σπαθιών σαμουράι.

Ads

Το θύμα του ήταν μια νεαρή καθηγήτρια που θα του παρέδιδε μαθήματα ιταλικών στο σπίτι της. Εκεί, ο Ποζνάνσκι την σκότωσε και την αποκεφάλισε με ένα από τα σπαθιά του. 

Κατόπιν πήρε το σώμα της και το μετέφερε στο δικό του σπίτι με ταξί. Πριν εξαφανιστεί, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σπίτι ανακάλυψαν το σώμα της γυναίκας μέσα σε ένα σάκο. Το κεφάλι της βρέθηκε και αυτό μέσα σε ένα σακίδιο, σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια χώρα της Ευρώπης θεωρείται ότι έχει καταφύγει ο ύποπτος.