Σε μια πρωτοφανή κίνηση ομοφοβίας προχώρησε το πολωνικό συντηρητικό περιοδικο Gazeta Polska, το οποίο διένειμε μαζί με το τεύχος του που κυκλοφόρησε σήμερα αυτοκόλλητα που γράφουν «περιοχή ελεύθερη από ΛΟΑΤΚΙ άτομα».

Ads

Σημειώνεται πως η εθνικιστική κυβέρνηση του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) έχει ξεκινήσει μια σκληρή εκστρατεία ενάντια στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, με σκοπό να ενισχύσει τα συντηρητικά ένστικτα των ψηφοφόρων της, ένακα των εθνικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες φέτος.

Ο διευθυντής σύνταξης του Gazeta Polska Τόμας Σακίεβιτς δήλωσε ότι η εκστρατεία του περιοδικού δεν στρέφεται εναντίον κάποιων προσώπων συγκεκριμένα, αλλά εναντίον όσων προσπαθούν να λογοκρίνουν τις απόψεις όσων αντιμετωπίζουν επικριτικά «την ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία». «Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η λογοκρισία σε αυτή την περίπτωση ισχύει και το αποδείξαμε», είπε ο Σακίεβιτς αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε το περιοδικό για τα αυτοκόλλητα. «Αυτό που συμβαίνει είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η ΛΟΑΤΚΙ είναι μια απολυταρχική ιδεολογία», πρόσθεσε.

«Ως κυβερνών κόμμα δεν επιβάλλουμε στα ελεύθερα μέσα και τον ελεύθερο Τύπο τι πρέπει να γράφουν και τι αυτοκόλλητα μπορούν να διανέμουν», δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Γιάτσεκ Σασίν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TVN.

Ads

Το περιοδικό είναι πιστό στην κυβερνητική γραμμή και λαμβάνει πολύ περισσότερες κρατικές διαφημίσεις από άλλα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως η Πολωνία βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των 28 χωρών μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά την ισότητα και την απουσία διακρίσεων εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.