Άλλον έναν ισχυρό σύμμαχο χάνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Είναι ο συντηρητικός δήμαρχος του Αμβούργου Όλε φον Μπέουστ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

Ads

«Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Θα παραιτηθώ από τη θέση του δημάρχου. Η παραίτησή μου θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Αυγούστου», ανακοίνωσε σήμερα, από τηλεοπτικό βήμα. Τόνισε ότι η Δημοτική του Αρχή πρόσφερε πολλά στην πόλη του Αμβούργου την οποία δεν άγγιξε η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η αποχώρησή του αποδόθηκε στην κούραση καθώς ο φον Μπέουστ βρίσκεται στην πόλη αυτή από το 2001.

Είναι ταυτόχρονα ο έκτος ηγέτης ομοσπονδιακού κρατιδίου-σε σύνολο 16- από το Χριστιανοδημοκρατικό στρατόπεδο που εγκαταλείπει τον τελευταίο χρόνο εγκαταλείπει την Γερμανίδα καγκελάριο. Η νέα αποχώρηση ενός ισχυρού πολιτικού άνδρα πλήττει ακόμη περισσότερο την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας σε μία περίοδο που δέχεται βολές για τους τρόπους διαχείρισης της κρίσης κυρίως λόγω της έλλειψης μεταρρυθμίσεων στον οικονομικό τομέα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, «Welt am Sonntag», η Άνγκελα Μέρκελ κατηγορείται ότι δεν έκανε αρκετά προκειμένου «να κρατήσει στην ομάδα της τους βασικούς παίκτες».