Τη λίστα με τους πολιτικούς που αξίζουν δώρο από τον Άη Βασίλη για το 2023 αλλά και τους…«άτακτους» δημοσιεύει το Politico, λίγο πριν μπούμε στη νέα χρονιά, σε ένα θέμα με αρκετό χιούμορ.

Ads

Αναφορικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Politico αναφέρει πως «ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε και πολλά: μόνο μερικά παλιά γλυπτά πίσω. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα του τα κλέψω όμως – είμαι ο Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας! – οπότε μπορώ μόνο να του προσφέρω ηθική υποστήριξη».

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα περνά στον Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σχολιάζοντας: «Περιέργως φέτος δεν μου ζήτησε καινούριο πουλόβερ, παρά μόνο μόνο έναν καλό υπνάκο. Και εγώ το ίδιο θέλω φίλε».

Ο επόμενος στη λίστα των «καλών» είναι ο Όλαφ Σολτς. «Ξέρω έναν χιονάνθρωπο με αυτό το όνομα, οπότε υποθέτω ότι μπορείτε να πείτε ότι έχω αδυναμία στον Όλαφ, και μάλλον γι’ αυτό μπήκε στη λίστα των καλών. Ας δώσουμε λοιπόν στον Όλαφ αυτό που θέλει… χρήματα. Χρειάζεται πραγματικά μετρητά για να διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης», γράφει το δημοσίευμα, μεταφέροντας τις…σκέψεις του Άη Βασίλη.

Ads

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Ρωσίας, ο…φανταστικός Άη Βασίλης, δεν θα του στείλει δώρο. «Οι πόλεμοι δεν μου αρέσουν. Και από την άλλη είναι και αυτή η υπόθεση με τον Πριγκόζιν…Αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα, δεν έχει δώρα για τον Βλαντιμίρ».

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι αμφιλεγόμενοι, σύμφωνα με το Politico.

Για παράδειγμα, ο Εμάνουελ Μακρόν: «Ο Εμανουέλ ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Βέβαια, το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν είχε αποτέλεσμα. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε».

Παρόμοιο παράδειγμα αποτελεί και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν, με το δημοσίευμα να συνδέει την ίδια με την συζήτηση που έχει ανοίξει στην ΕΕ σχετικά με την προστασία των λύκων. «Η Ούρσουλα ( φον ντερ Λάιεν) ζήτησε κάτι παράξενο, έναν ταριχευμένο λύκο του είδους  Canis lupus γνωστό σαν GW950m (σαν τον λύκο που επιτέθηκε και σκότωσε το άλογό της). Νομίζω ότι είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας προσπεράσουμε αυτό το αίτημα», γράφει ο Άγιος Βασίλης του Politico.

Επίσης, σχετικά με την ακροδεξιά Μελόνι της Ιταλίας, γράφει: «Η Τζόρτζια από την Ιταλία ζήτησε ένα βιβλίο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός θέλει ένα αντίτυπο του “Uno, nessuno, centomila” του Luigi Pirandello. Αυτό είναι ένα καλό ανάγνωσμα για την ιδέα ότι όλοι έχουν πολλαπλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το πώς να παρουσιάζεις διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικούς ανθρώπους – καλή τύχη να θυμάσαι ποιος πραγματικά είσαι μετά από αυτό!».

Σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Άη Βασίλης του Politico διατυπώνει τις εξής σκέψεις, αναφέροντας πως αυτό που του ζήτησε είναι ένα παιχνίδι – λεωφορείο:

«Δεν νομίζω ότι αυτά που φτιάχνει ο ίδιος είναι ιδιαίτερα καλά, οπότε ίσως χρειάζεται ένα μοντέλο για να μάθει από αυτό. Αλλά από την άλλη, ακολουθεί ποτέ οδηγίες;

Αν και είναι καλό να βλέπεις ότι έμαθε να ζητάει συγγνώμη δυνατά, αυτό δεν θα διορθώσει όλα τα χάλια που έχει κάνει. Είναι ακόμα στη λίστα των άτακτων – οπότε ξέχνα το λεωφορείο, φίλε. Ίσως του χρόνου».

Τέλος, ο Ρίσι Σούνακ φαίνεται πως δύσκολα θα λάβει δώρο: «Ποιες είναι οι πιθανότητες; Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να μελετήσει έναν τρόπο να στέλνει μετανάστες σε άλλες χώρες από ξηράς τώρα που το σχέδιό του για τη Ρουάντα μοιάζει αβέβαιο».