Η Γερμανία παρέδωσε ένα αμυντικό σύστημα Patriot στην Ουκρανία, ως συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου για την παροχή στο Κίεβο από ένα αντιαεροπορικό σύστημα για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροσκαφών, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργικού γραφείου, στο πλαίσιο του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, παραδόθηκε στην Ουκρανία το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot και πυρομαχικά.

Η Γερμανία παρέδωσε επίσης στην Ουκρανία 16 φορτηγά Zetros και άλλα 2 οχήματα προστασίας των συνόρων.

Όπως αναφέρεται, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 17 Απριλίου 2023.

Ads

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου 2023 ότι θα προμηθεύσει την Ουκρανία με το σύστημα αεράμυνας Patriot.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλούμενο γερμανική στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι οι ουκρανοί στρατιώτες έλαβαν εκπαίδευση από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ σε μια χώρα του ΝΑΤΟ όπου πραγματοποιήθηκαν κοινές ασκήσεις.