Σε ποινές φυλάκισης από 5 έως 16 χρόνια για απόπειρα ανατροπής του κομουνιστικού καθεστώτος καταδικάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 4 μέλη του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Βιετνάμ.

Ads

Ο δικηγόρος Λε Κονγκ Ντινχ, γνωστός για την υπεράσπιση όσων μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης και ο μπλόγκερ Νγκουέν Τιέν Τρουνγκ σε 7 χρόνια.

Αμφότεροι βρέθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για «ενέργειες που αποσκοπούσαν στην ανατροπή της κυβέρνησης του λαού» και κινδύνευαν να καταδικαστούν μέχρι και σε θάνατο.

Ο ακτιβιστής Τραν Χουνχ Ντου Τουκ, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης, η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο Λε Τανγκ Λονγκ, που κατηγορήθηκε για συνέργεια, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Ads

Ο Λε Κονγκ Ντινχ, 41 ετών, και ο Νγκουέν Τιέν Τρουνγκ, 26 ετών, παραδέχθηκαν σήμερα στο δικαστήριο ότι παραβίασαν το νόμο, σε αντίθεση με τους Τραν Χουνχ Ντιου Τουκ, 43 ετών, και Λε Τανγκ Λονγκ, 42 ετών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από το δικαστήριο για «απαξιωτική» στάση.