Μεγάλη επίθεση εντός 48 ωρών για να ανακαταλάβουν περιοχές νοτίως της Τρίπολης και να πλησιάσουν την πρωτεύουσα που είναι προπύργιο του Καντάφι, ανακοίνωσαν οι λίβυοι εξεγερμένοι.

Ads

Στόχος τους είναι η πόλη Μπιρ Αλ-Γάναμ, την οποία και θέλουν να ανακαταλάβουν ύστερα από την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ την Παρασκευή. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να καταστραφούν δύο τεθωρακισμένα των δυνάμεων του Καντάφι. Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας σημείο, 50 μόλις χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών Αχμεντ Ομαρ Μπάνι στη Βεγγάζη δήλωσε ότι «μέσα στις επόμενες δύο ημέρες νέες εξελίξεις θα σημειωθούν σε αυτή τη γραμμή του μετώπου». Όπως ανέφερε αυτό που θέλουν οι εξεγερθέντες είναι να ωθήσουν τη γραμμή του μετώπου βορειότερα, προς την Τρίπολη.

Δεν είναι μόνο η υποστήριξη από το ΝΑΤΟ. Οι αντάρτες των βουνών των Βερβέρων της περιοχής αυτής, έχουν στο πλευρό τους και τη Γαλλία από την οποία και έλαβαν όπλα. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες κερδισαν έδαφος στις μάχες που μαίνονται στην ορεινή περιοχή Νεφούσα.

Ads