Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy, Χιου Χέφνερ.

Ads

«Ο άνδρας-είδωλο της Αμερικής και ιδρυτής του Playboy απεβίωσε σήμερα. Ήταν 91 ετών» αναφέρει ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Twitter.

Ο Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια και «έφυγε ήρεμα» ενώ περιβαλλόταν από αγαπημένα του πρόσωπα, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

«Έφυγε» στην κατοικία του, τη διάσημη «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς.

Ads

Η κατοικία του Χέφνερ είχε αφήσει εποχή για τις πολυτελείς γιορτές που διοργάνωνε ο ιδιοκτήτης της και αποτελούν παντοτινό σύμβολο της υπερβολής του Χόλιγουντ.

Σε εκείνα τα πολυπληθή και θορυβώδη πάρτι συνυπήρχαν όλες οι διασημότητες και αστέρες του κινηματογράφου με ημίγυμνες σερβιτόρες, τα διάσημα «κουνελάκια».

Ονομαστός για τα επιτεύγματα του περιοδικού, αλλά και για τα οργιαστικά του πάρτι και πάντοτε περιστοιχιζόμενος από πολυάριθμα νεαρά κορίτσια, ο ιδρυτής του Playboy δεν σταμάτησε στιγμή να διασκεδάζει στα κλαμπ, ούτε απαρνήθηκε την ερωτική του ζωή χάρις στο Viagra, το μικρό γαλάζιο χαπάκι που διαφήμιζε μέχρι τέλους. 

Ο Χιου Μάρστον Χέφνερ, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926, στο Σικάγο του Ιλινόις, σε μία αυστηρή οικογένεια Μεθοδιστών. 

Κατατάχθηκε στο στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ζωγράφιζε καρτούν για εφημερίδες του στρατού μέχρι την τιμητική του αποστράτευση το 1946.

Άλλωστε, μία άγνωστη πτυχή της ζωής του είναι ότι υπήρξε βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος του Esquire.

Καθιερώθηκε ως ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy -το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1953- και στη συνέχεια, ως επικεφαλής της Playboy Enterprises.

Όπως είχε πει ο ίδιος, χρόνια αργότερα σε συνέντευξη του, αρά τις επιφυλάξεις της οικογένειάς του, η μητέρα του ήταν αυτή που του δάνεισε τα πρώτα 1.000 δολάρια προκειμένου να εκδώσει το Playboy.

Υπολογίζεται ότι η περιουσία του αγγίζει τα 43 εκατομμύρια δολάρια.

image

Όταν το 1992 οι New York Times ρώτησαν τον Χέφνερ για τι ήταν περισσότερο περήφανος απάντησε: «Άλλαξα την στάση απέναντι στο σεξ…. ‘Απολύμανα’ την έννοια του προγαμιαίου σεξ. Αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

image

image

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1953, οπότε και το κυκλοφόρησε το Playboy, στην αμερικανική τηλεόραση δεν επιτρεπόταν να ακούγεται καν η λέξη «έγκυος», όπως αναφέρει το Associated Press.

image