Ένα από τα 12 αγόρια της ομάδας ποδοσφαίρου που διασώθηκαν από την σπηλιά της Ταϊλάνδης αφού είχαν παγιδευτεί για δύο εβδομάδες το 2018, πέθανε σε νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ads

Ο 17χρονος Ντουανγκπέτς Προμπτέπ, ο οποίος ήταν αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας που αντιμετώπισε προβλήματα κατά την εξερεύνηση των σπηλαίων στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, φέρεται να είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο  Ντουανγκπέτς βρέθηκε αναίσθητος στον κοιτώνα του στο Λέιτσερσταϊρ την Κυριακή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Ο 17χρονος είχε εγγραφεί σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα τέλη του περασμένου έτους. 

Η μητέρα του ενημέρωσε το ναό Wat Phra That Doi Wao στη γενέτειρά του στη βόρεια Ταϊλάνδη για την είδηση του θανάτου.

Ads

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ναός έγραψε: «Η ψυχή του Ντομ να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο εκγλωβισμός στην σπηλιά για δύο εβδομάδες

Το 2018 ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ παγιδεύτηκε μαζί με ακόμη 11 άτομα κάτω από μια σπηλιά για πάνω από δύο εβδομάδες στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι.

Τα αγόρια, ηλικίας 11-16 ετών και ο 25χρονος βοηθός προπονητή τους ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το συγκρότημα των σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ για μόλις μία ώρα, αλλά κατέληξαν παγιδευμένοι καθώς έγινε κατολίσθηση και πλημμύρισε ο θάλαμος που βρισκόντουσαν. Εντοπίστηκαν εννέα ημέρες αργότερα 4 χιλιόμετρα από την είσοδο των σπηλαίων.

Ο περίπλοκος απεγκλωβισμός τους ξεκίνησε έξι ημέρες αργότερα σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά την οποία ένας πρώην δύτης πέθανε.