Τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τον ξαφνικό θάνατο του Prince ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Κάρβερ Κάουντι, στη Μινεσότα, όπου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο «πρίγκιπας της ποπ». Ανεπιβεβαίωτη παραμένει ακόμη η αναφορά για υπερβολική δόση αναλγητικών, που κυκλοφόρησε λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο σερίφης Τζιμ Όλσον, ο Prince δεν είχε εξωτερικά τραύματα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτοκτονίας. Διευκρίνισε όμως πως ενδεχομένως θα περάσουν εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα αποκαλύψουν και την αιτία θανάτου. Πάντως «δεν υπήρχαν σημάδια τραυμάτων στο σώμα του», τόνισε, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο Τζιμ Όλσον ανέφερε ακόμη πως η τελευταία φορά που ο τραγουδιστής εθεάθη ζωντανός ήταν το βράδυ της Τετάρτης, όταν γνωστοί του τον άφησαν έξω από το σπίτι του. Το επόμενο πρωί ο Prince βρέθηκε νεκρός στον ανελκυστήρα από το προσωπικό της έπαυλής του.

Για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ο σερίφης δήλωσε: «Δεν έχουμε κανένα λόγο αυτή τη στιγμή να πιστέψουμε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Αλλά πάλι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της έρευνας και συνεχίζουμε».

Ads

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο τραγουδιστής λάμβανε υπερβολικές δόσεις Percocet, ενός ισχυρού αναλγητικού που περιέχει ακεταμινοφαίνη και την οπιοειδή ουσία οξυκωδόνη. Ο Prince φέρεται να έπαιρνε ισχυρά αναλγητικά λόγω προβλημάτων που είχε στο ισχίο και τα οποία τον ανάγκασαν να υποβληθεί σε επέμβαση το 2010. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», απάντησε ο σερίφης αρνούμενος να σχολιάσει τις πληροφορίες για τα αναλγητικά.

Πάντως η πρώην ντράμερ του τραγουδιστή Sheila E, δήλωσε στο Associated Press, πως ο Prince είχε προκαλέσει ζημιά στους γοφούς της καθώς πηδούσε συνεχώς στις συναυλίες του φορώντας τακούνια, ενώ συνεργάτες και φίλοι του τραγουδιστή δήλωσε πως ήταν μάρτυρας του Ιαχωβά και δεν έπινε ούτε έκανε χρήση ναρκωτικών.