Ο αρχισυντάκτης της ρωσικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Pravda πέθανε την Τετάρτη ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού. Πρόκειται για τον πιο πρόσφατο θάνατο συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Ads

Ο 68 ετών Vladimir Nikolayevich Sungorkin φέρεται να εμφάνισε αρχικά σημάδια ασφυξίας, όταν και έπεσε αναίσθητος ενώ ταξίδευε με συναδέλφους του προς το Khabarovsk.

Ο Leonid Zakharov συνεργάτης του στην Pravda εξήγησε πως όταν άρχισε να νιώθει ασφυξία, η ομάδα του τον μετέφερε προς τα έξω, σημείωσε όμως πως κανείς δεν κατάφερε να τον σώσει ενώ ο γιατρός που τον εξέτασε οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως κατέληξε ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη.

Ο Πούτιν είχε εκφράσει την υποστήριξή του στο φιλοκυβερνητικό μέσο το 2020, κατά την 95η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου του τεύχους. Από τη μεριά τους οι συνεργάτες του κ. Sungorkin τόνισαν πως υπήρξε «σύμβολο της εθνικής δημοσιογράφιας» καθώς και πως «μετέτρεψε την εφημερίδα σε μια ισχυρή αυτοκρατορία».

Ads

Ο αρχισυντάκτης της Pravda αποτελεί έναν ακόμα από τους συμμάχους του Πούτιν που πέθαναν πρόσφατα υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Τοπικά μέσα σημειώνουν πως στις 12 Σεπτεμβρίου βρέθηκε η σορός του Ivan Pechorin, ο οποίος φέρεται «κάτω από άγνωστες συνθήκες να έπεσε από μια βάρκα».

Στις 25 Φεβρουαρίου νεκρός βρέθηκε και ο Alexander Tyulakov, ηγετικό στέλεχος της Gazprom ενώ τρεις εβδομάδες πριν είχε προηγηθεί ο θάνατος του επικεφαλής του τομέα μεταφορών της εταιρείας, Leonid Shulman. Άλλοι σύμμαχοι του Πούτιν, όπως ο Vladislav Avayev, 51 ετών και ο Sergey Protosenya έχουν επίσης βρεθεί νεκροί.