Υπέκυψε στα τραύματά του το κοριτσάκι δύο ετών που είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού είχαν περάσει από πάνω του δύο οχήματα και μετά είχε αγνοηθεί για αρκετά λεπτά πάνω στο πεζοδρόμιο από τους αδιάφορους περαστικούς -ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή στην Κίνα.

Ads

«Η μικρή Γιουέ Γιουέ πέθανε στις 00.32», δήλωσε εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας (νότια Κίνα) όπου είχε εισαχθεί, χωρίς μεγάλες ελπίδες να σωθεί δεδομένης της κατάστασής της.

Το κοριτσάκι δύο ετών είχε χτυπηθεί από δύο οχήματα είχε εγκαταλειφθεί τραυματισμένο. Περιφερόταν σε αγορά της πόλης όταν ο οδηγός ενός λευκού βαν ξαφνικά επιτάχυνε, την χτύπησε και της πάτησε τα πόδια με τις ρόδες του φορτηγού. Ο οδηγός σταμάτησε για δευτερόλεπτα και μετά έφυγε περνώντας με το βαν ξανά πάνω από το παιδί.

Περαστικός είδε το περιστατικό, αλλά δεν βοήθησε το κοριτσάκι. Κατόπιν μπροστά από το παιδί πέρασαν και άλλα άτομα, ανάμεσά τους ένας ποδηλάτης και ένας μοτοσυκλετιστής. Κανείς δεν βοήθησε τη μικρή. Λίγα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο φορτηγάκι πέρασε πάνω από το παιδί. Στα επόμενα πέντε λεπτά δέκα περαστικοί εμφανίστηκαν στο δρόμο, αλλά κανείς δε βοήθησε το παιδί. Τελικά μια εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκε κοντά στη μικρή, τη μετακίνησε κι άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.

Ads

Το κοριτσάκι βρισκόταν σε κώμα από τις 13 Οκτωβρίου. Οι οδηγοί που το χτύπησαν συνελήφθησαν. Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις οργής και προβληματισμό στην κινεζική κοινωνία.