Σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παρά διασκεδαστικό παιχνίδι έχει μετατραπεί σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αγαπημένη συνήθεια πολλών να αποθανατίζουν τις αγαπημένες τους στιγμές βγάζοντας σέλφι.

Ads

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας», καταδεικνύει ότι 259 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως από τον Οκτώβριο του 2011 που ξεκίνησαν οι σέλφι μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017.

Το 2011 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων ήταν μόλις τρεις αλλά το 2016, ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε στους 98.

Το 72% των θυμάτων είναι άνδρες κάτω των 30 ετών ενώ οι πιο πολλοί θάνατοι καταγράφηκαν με διαφορά στην Ινδία. Ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν.

Ads

Περίπου 159 Iνδοί έχασαν την ζωή τους βγάζοντας σέλφι από το 2011 έως το 2017. Οι ερευνητές αποδίδουν τον υψηλό αριθμό στον μεγάλο πληθυσμό της χώρας κάτω των 30 ετών.

Η κύρια αιτία των θανάτων είναι ο πνιγμός καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια αξέχαστη φωτογραφία από σκάφος.

Πολλοί επίσης πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να βγάλουν σέλφι μπροστά από τρένο ή μέσα σε αυτοκίνητο που είναι στον δρόμο και κινείται.

Ακολουθούν οι θάνατοι από φωτιά και πτώση από κάποιο ψηλό σημείο ή γκρεμό. Οκτώ θάνατοι σημειώθηκαν από άγρια ζώα, ενώ στις ΗΠΑ τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από όπλο που εκπυρσοκρότησε.