Συνολικά 13.500 στρατιώτες θα διατεθούν για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Ο ρόλος των δυνάμεων αυτών θα είναι επικουρικός, ενώ τον πρώτο ρόλο για την διατήρηση της ασφάλειας θα έχει η αστυνομία.
 

Ads

Ειδικότερα, οι 7.500 στρατιώτες θα διατεθούν στη φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων και 5.000 θα υποστηρίξουν την αστυνομία σε δραστηριότητες όπως η εξουδετέρωση εκρηκτικών ή η παροχή εκπαιδευμένων σκύλων. Οι ομάδες θα είναι μεικτές διευκρινίζει η κυβέρνηση. Χίλιοι στρατιώτες θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση σε θέματα επιμελητείας.
 
Παράλληλα, δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου για την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Η RAF θα διαθέσει ελικόπτερα και μαχητικά για την φύλαξη από αέρος.
 
Πέρα από τους στρατιώτες θα υπάρξει και μία άοπλη δύναμη 1.000 ατόμων για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων όπως οι «ταραχές στα αστικά κέντρα» που μπορεί να προκληθούν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων».
 
Το κόστος της ασφάλειας των Αγώνων διπλασιάστηκε και ανέρχεται πλέον σε 553 εκατομμύρια λίρες έναντι των αρχικών εκτιμήσεων ύψους 282 εκατομμυρίων.