Την υπερηφάνειά του για τον τρόπο διακυβέρνησης της Κύπρου στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του εξέφρασε ο Δημήτρης Χριστόφιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Χαραυγή”.

Ads

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε σχετικά με το Κυπριακό ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πληθώρα πρωτοβουλιών: «Η Κύπρος βγήκε από την γωνία, στην οποία βρέθηκε, άδικα βέβαια, μετά το δημοψήφισμα του 2004».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για να μεταπειστεί η διεθνής κοινότητα για την καλή θέληση και την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επεσήμανε ότι «είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρες χώρες και λαούς, αλλά στον τόπο μας η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει, χωρίς να ρίχνει αποκλειστικά τα βάρη και να δημιουργεί συνθήκες δυστυχίας στον απλό άνθρωπο».

Ads

Επίσης, πρόσθεσε ότι σε πολλές χώρες υπήρξε κρίση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ στην Κύπρο η κυβέρνηση διασφάλισε τη βιωσιμότητά του.

Στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην πολιτική και τον κάλεσε να τις σταματήσει.