Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία της Βρετανίας, με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, κοντά στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων και αποσυναρμολόγησης παλαιών αντιδραστήρων στο Σέλαφιλντ, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ads

Οι συλλήψεις έγιναν τη Δευτέρα, όταν αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα και έλεγχο σε όχημα κοντά στο εργοστάσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Κάμπρια.

Οι συλληφθέντες είναι περίπου 20 ετών και κατοικούν στο Λονδίνο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Κρατούνται βάσει του άρθρου 41 του νόμου περί Τρομοκρατίας, που επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες και να τους κρατούν επί 48 ώρες χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες.

Οι συλλήψεις σημειώνονται έπειτα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κάλεσε τους Βρετανούς να επαγρυπνούν για τον κίνδυνο αντιποίνων μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ads

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει οιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στη σύλληψη των πέντε και το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν. “Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε ενημέρωση αν υφίσταται οποιαδήποτε σύνδεση με τα πρόσφατα γεγονότα στο Πακιστάν”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κάμπρια.