Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων και δέχθηκαν επίθεση από πειρατές στη Νιγηρία, είναι καλά στην υγεία τους, και σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, οι πειρατές ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση τους.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου «Στέλιος Κ», το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα υπόλοιπα δύο μέλη, οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, οι απαχθέντες δεν έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται συζητήσεις, για να απελευθερωθούν, σύμφωνα με πληροροφίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ads

Παράλληλα, η ΠΕΝΕΝ, ζητά από τον υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη «να πάρει πρωτοβουλία τόσο σε διεθνές ναυτιλιακό επίπεδο όσο και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αποτελεσματικά και με τον τρόπο αυτό να προστατευτεί η ζωή των ναυτεργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που επανδρώνουν στην ελληνική και διεθνή ναυτιλία».