Με αγανάκτηση αλλά και χιούμορ αντέδρασαν οι Καναδοί στη φερόμενη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ρώτησε τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό αν Καναδοί έκαψαν τον Λευκό Οίκο το 1812. 

Ads

«Εσείς δεν κάψατε τον Λευκό Οίκο;», φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ τον Τριντό στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στις 25 Μαΐου με θέμα την επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά και άλλες χώρες.

Στην πραγματικότητα όμως βρετανικές δυνάμεις πυρπόλησαν την κατοικία του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια του πολέμου του 1812 με τις ΗΠΑ. Ό Καναδάς δεν υπήρχε τότε ως χώρα, αλλά ήταν βρετανική αποικία.

«Ο Καναδάς έγινε χώρα το 1897. Ο πόλεμος του 1812 έγινε το … 1812», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος απηύθυνε «χαιρετισμό σε όλους τους ιστορικούς τα τηλέφωνα των οποίων επιτέλους χτυπούν ασταμάτητα σήμερα».

Ads

«Ας δούμε τα θετικά: Τουλάχιστον γνωρίζει ποιος είναι ο πόλεμος του 1812 και ότι στη διάρκειά του κάποιος έκαψε κάτι», σημείωσε ένας άλλος.