Θέλοντας να προλάβει την αποπομπή του από τη θέση του, ο διευθυντής της υπηρεσίας εθνικών πληροφοριών των ΗΠΑ, ναύαρχος Ντένις Μπλερ, υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Μπλερ είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά τις παραλίγο τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, τους τελευταίους μήνες.

Ads

Μετά από πολλές εβδομάδες συζητήσεων για τον αν θα έπρεπε να ζητηθεί από τον Μπλερ να αποχωρήσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε μαζί του χθες, όπου και έλαβε την αυτόβουλη παραίτηση του Μπλερ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικών πληροφοριών των ΗΠΑ είχε γίνει υποκείμενο σκληρής κριτικής μετά τις δύο αποτυχημένες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων μηνών, την πρώτη τον Δεκέμβριο όταν ένας άνδρας επιχείρησε να ανατινάξει ένα αεροσκάφος που κατευθυνόταν στο Ντιτρόιτ και τη δεύτερη στις αρχές του μήνα, όταν εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης.

«Με μεγάλη μου λύπη ενημέρωσα σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ότι θα παραιτηθώ από διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μπλερ.

Ads

Ο Ντένις Μπλερ είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα που παραιτείται πρόωρα από τη θέση του.